LAINO & BROKEN SEEDS – SICK TO THE BONE

In 2015 werd in de Italiaanse universiteitsstad Bologna een nieuwe groep boven de doopvont gehouden, een trio bestaande uit zanger-gitarist Andrea Laino, bassist Salvatore Lauriola en drummer Gaetano Alfonsi. Hun gekozen bandnaam werd ‘Laino & Broken Seeds’ en het muziekgenre dat ze wilden gaan spelen kan als psychedelische rock en blues worden omschreven. Die liefde voor de bluesmuziek ontstond bij Andrea Liano tijdens een trip doorheen Amerika in een bluesbar in New York City waar hij een lokale bluesartiest zag optreden.

Terug thuisgekomen zette hij zich aan het componeren van eigen nummers in deze muziekstijl en zijn interessante belevenissen tijdens de tocht doorheen de Verenigde Staten dienden als basis voor de songteksten van de liedjes. Hij testte de respons van het publiek op die songs uit door een tijdje met zijn akoestische gitaar in aanslag als busker op te treden in de straten van Bologna. Daarna nam hij een eerste EP op die ‘Broken Seeds’ getiteld was en daarna trok hij in 2017 met zijn twee vrienden de opnamestudio in voor een volwaardig debuutalbum dat “The Dust I Own” heette.

Eind mei 2021 zal het vervolgalbum op de platenmarkt worden gereleased: “Sick To The Bone” bevat acht nieuwe nummers die in een Italiaanse studio werden opgenomen maar voor een ideale mixing onder handen werden genomen door de Amerikaanse producer JD Foster uit Chicago, een man die zijn pluimen eerder had verdiend met gelijkaardig werk voor o.a. Lucinda Williams en ‘Calexico’.

De eerste song op dit album werd “Spells And Magic”, een funky swampbluesnummer met stevig gitaarspel dat voorafgaand aan de release van de plaat al begin februari als eerste single werd uitgebracht en op de tweede audiovideo te horen is. Track nummer twee op de cd werd het nummer “Way Up Above” dat u trouwens ook al op de eerste video in een live-uitvoering kunt beluisteren. Daarna volgen de in J.J. Cale-stijl voortkabbelende albumtiteltrack “Sick To The Bone” en het bluesrocknummer “Lost Dead Island” met alweer knap gitaarspel van Andrea Laino.

Voor de op het nummer “Willie & The Hand Jive” lijkende song “Winanta” - wat betekent ‘waar ben je nu?’ - kreeg het Italiaanse trio vocale bijstand van de Marokkaanse zanger ‘Afnorock’. Dat nummer werd opgedragen aan de veroordeelde 34-jarige onderzoeksjournalist en mensenrechtenactivist Omar Radi uit Marokko. Ook voor de song “Singin’ The Blues Around Booze” was er instrumentale hulp van Hammondorgelspeler Paolo ‘Pee Wee’ Durante. Tussendoor krijgen we nog twee andere nummers aangeboden met de tweede single “Sleepthinkers” en de song “Music Makes You High” waarmee dit leuke tweede bluesrockalbum van ‘Laino & Broken Seeds’ knap wordt afgesloten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Off-Label Records

video